Voor handboekbinders en boekenliefhebbers

Boekbindbeurs Sint-Niklaas 2020 afgelast

Dit jaar zijn zowel de Boekbindbeurs in Leiden als de Belgische Boekbindbeurs in Sint-Niklaas door de coronacrisis helaas niet door gegaan. We hopen van harte op doorgang op zondag 11 april 2021! Vanzelfsprekend geeft Uitgeverij Boekblok daar acte de présence.

Staalkaart
In de loop der jaren komt een bijzondere groep grotendeels vaste exposanten afkomstig uit België, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Denemarken naar de Boekbindbeurs, allemaal gerenommeerde vertegenwoordigers van hun vakgebied, die samen een unieke staalkaart bieden van het beste wat er op gebied van papier, leer, perkament, en andere materialen te vinden is, in Europa, maar ook in andere delen van de wereld. De beurs is inmiddels befaamd om het ongelooflijk uitgebreide en gevarieerde assortiment bijzondere papier- en leersoorten dat er te vinden is.

Meer
Tijdens de Boekbindbeurs wordt informatie verstrekt over cursussen, opleidingen, evenementen, tijdschriften en al wat verder voor de bezoeker wetenswaardig is. Men vindt er vakliteratuur en daarnaast zijn er diverse demonstraties zoals papierscheppen, papiermarmeren, vergulden, kalligrafie etc. Er zijn workshops: Boekbinden voor Kinderen, zelf papierscheppen en kleine boekjes maken. Boekbinders uit binnen- en buitenland en ook leerlingen aan de verschillende opleidingen tonen geregeld hun werkstukken. Verenigingen en gildes presenteren zich.

Inspiratie
De Boekbindbeurs heeft zich bij handboekbinders, restauratoren, kalligrafen en allerlei anderen een naam opgebouwd van een gewaardeerd en inspirerend evenement voor het aanschaffen van materialen, voor ontmoetingen, voor het leggen van contacten, voor informatie en vooral voor het opdoen van inspiratie.

Informatie: website boekbindbeurs

Abonnement Nieuwbrief

Geef deze pagina door