Voor handboekbinders en boekenliefhebbers

Asta’s ogen

Auteur Eveline Stoel
Titel
Asta’s ogen
Uitgave
2013
Formaat bruto 150 x 225 mm
Formaat afgewerkt 133 x 210 mm
Pagina’s totaal 360
Katernen
11 +1/4
Pagina’s per katern
32 +8
Papiersoort Munken romandrukpapier houtvrij, opdikking 1,95
Bijzonderheden
  • 2 fotokaternen van 8 pagina op mc papier
  • gevouwen vellen
  • 2 blanco katernen van 12 pagina

 25,00 incl. btw

In 2010 verscheen de 1e druk van dit boek in paperback bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar te Amsterdam. De 15e druk in 2013 is gebonden, en is in losse katernen te koop.

Het is een geweldig mooi en interessant boek. Asta’s ogen is het verhaal van een familie van Indische Nederlanders, die in 1955 vanuit Soerabaja naar Nederland vertrekt. Nadat Asta Hoyer in het voormalige Indië een welvarend leven leidde met een groot huis en bediendes komt ze hier met haar moeder en zeven kinderen terecht in een pension in het Brabantse Oss, een industriestadje waar men op klompen loopt en nog nauwelijks ‘zwarte’ mensen heeft gezien. Asta en haar familieleden gaan het heel goed redden in Nederland.

Asta’s ogen laat zich lezen op drie manieren: als een familiegeschiedenis, als een introductie tot de Indische geschiedenis en cultuur, en als een verhaal over integratie. Je leest over tempo doeloe en stille kracht, maar ook over de Japanse bezetting en de Nederlandse politionele actie.

’t Ambachthuys, Opleidingsinstituut voor Handboekbinders te Den Haag heeft dit boek gekozen voor het Koppermaandagproject 2014. Het project resulteerde in een tentoonstelling van de gebonden boeken Asta’s ogen gedurende de maand januari in ’t Ambachthuys. Vanaf 1 februari tot medio maart 2014 waren de banden te bewonderen in de Openbare Bibliotheek Den Haag.