Voor handboekbinders en boekenliefhebbers

Heruitgave ‘Gekruiste-Structuur Binding’

Auteur Henk Francino
Titel
De Gekruiste-Structuur Binding
Uitgave
Najaar 2023, 3e druk
Formaat bruto 220 x 200 mm
Formaat afgewerkt 180 x 180 mm
Pagina’s totaal 112
Katernen
7, waarvan 1 blanco
Pagina’s per katern
16
Papiersoort 120 grams Bio Top 3, naturel wit, houtvrij FSC van Antalis
Bijzonderheden Diverse afbeeldingen zijn digitaal hertekend, en er zijn foto’s van diverse bindingen toegevoegd

 27,50 incl. btw

Handboekbinder Henk Francino schreef 25 jaar geleden ‘De Gekruiste-Structuur Binding’. Een interessante uitgave met omschrijvingen en tekeningen van de basisbinding GSB-1 tot en met de complexe variant ‘Meerling’.

De eerste, en tweede druk uit 2002, zijn al geruime tijd uitverkocht. Als liefhebber van de Gekruiste-Structuur Binding, is het mij een genoegen deze hernieuwde derde druk beschikbaar te stellen voor handboekbinders. In samenspraak met Henk zijn alle afbeeldingen digitaal hertekend en foto’s van diverse bindingen toegevoegd.

Henk Francino is vanuit zijn atelier in Deventer al decennia lang actief op het gebied van handboek­binden en boekconservering. Hij kwam eind jaren negentig vanwege zijn belangstelling voor moderne bindwijzen in contact met Carmencho Arregui, boekbinder en restaurator van perkamenten en papieren banden. Op zoek naar een metho­de om conserve­ringsban­den snel en mooi te binden, ‘ontdekte’ zij de Gekruis­te Struc­tuur Binding. Het Voorwoord in de uitgave is van haar hand.

Ik hoop dat deze hernieuwde uitgave velen zal inspireren om prachtige bindingen te maken en de ontelbare mogelijkheden van deze bindwijze verder te verkennen.