Voor handboekbinders en boekenliefhebbers

Multatuli Liefdesbrieven

Auteur
Multatuli
Titel
Liefdesbrieven
Uitgave
2020
Formaat bruto 135 x 218 mm
Formaat afgewerkt 115 x 195 mm
Pagina’s totaal 392
Katernen 16 + 1/3
Pagina’s per katern
24 + 8
Papiersoort binnenwerk
Schleipen, 80 grams houtvrij romandruk, creme/wit, opdikking 1.5
Bijzonderheden gevouwen katernen
met 1 extra blanco katern
met plano papieren omslag

De reeks Privé-domein, die werd begonnen in 1966, omvat autobiografieën, dagboeken, briefwisselingen, persoonlijke notities en memoires. Er verschijnen nog elk jaar nieuwe delen.

Ontwerp-tip:
Snij alleen de voorzijde en de staart van je boekblok schoon volgens de snijtekens. De lezer moet dan (net als bij de eerste Prive-domein uitgaven) de kop met een brievenopener ‘opensnijden’. Wat een briljante vondst voor een reeks met deze inhoud! Je boek wordt wel zo’n 10 mm hoger dan de handelsuitgave.

 25,00 incl. btw

Op 2 maart 2020 is het 200 jaar geleden dat Multatuli in Amsterdam werd geboren. In het kader hiervan herdrukt De Arbeiderspers uit de privé-domeinreeks nummer 54 uit 1979, ‘Liefdesbrieven’. Bezorgd en van aantekeningen en een nawoord voorzien door Paul van ’t Veer, naar moderne spelling gezet door Henk Gielkens. Aan de nieuwe editie is een voorwoord van Elsbeth Etty toegevoegd.

De winkeleditie is genaaid en direct ingehangen in het papieren omslag, met flappen. Voor handboekbinders en andere boekenliefhebbers is het boek ook in losse, ongebonden katernen te koop.